Monday, January 3, 2011

Sabun Pelbagai Bentuk

Salam 1 Malaysia! Sebelum Daus nak tulis panjang-panjang, Daus nak tanya korang dulu. Korang mandi pakai sabun tak? hehe,, ke mandi kerbau je? what?! korang tak pakai sabun?! hish! tak berbau ke? alaahh..korang pakai perfume cukup la erk? Daus baru beli perfume Dunhill Desire Blue..Wah! nyaman bau dia!hehe..eh..pehal keluar topik nih?hehe

Korang kat rumah selalu pakai sabun jenama apa? yang murah ke yang mahal..orang yang berduit tu mesti pakai yang mahal kan? macam lifebuoy tu..Daus pakai yang murah je..yang RM4.5 ja sebotol..hehe..Mana nak mampu pakai sabun mahal-mahal..Yang murah mampu le, asal wangi sudah le kan? ada orang tu beli sabun punya la bapak mahal, tapi pakai seminggu sekali..pehal? Nak jimat katanya! cis! Kalau nak jimat, baik kau beli yang murah je! Orang beli sabun mahal pon dia nak beli jugak..ni jenis orang yang tak boleh kalah dengan orang lain la ni..lumrah manusia~.. tak boleh tengok orang lain melebih dari dia..

Ok2..kalini Daus nak tunjuk kat korang koleksi sabun-sabun yang pelik pulak..Ada yang bentuk daun,bunga,kek, macam-macam lagi la..Rasanya, sesiapa yang dapat beli sabun ni, mesti dia tak pakai, buat hiasan dalam almari kaca kat rumah je..Mana tak nye, barang-barang payah nak jumpa macam ni kena la simpan. Ingat senang ke nak jumpa sabun macam ni? Kat Muzium Negara pon takde tau!

sabun psp joystick

 sabun air koko XD

 sabun kerusi

 sabun cincin..benda ni larut bila kena air..

 sabun tetikus

 sabun Gmail

 sabun tangan..seram wei kalau guna malam-malam!..
nak pulak bila duduk sorang-sorang kat rumah/asrama

 sabun daun mati..hehe..guna sekali pakai

 sama macam ang atas tadi

 sabun aiskrim

 sabun aiskrim yang nampak lebih sedap..
kalau lapar-lapar pon rasanya boleh dibuat makanan ni..

 Sabun lego..

 sabun domino! 
*bukan domino yang hantar pizza kat rumah korang tu..
haha!

 sabun cupcake..
yang ni pon sama..kalau kebulur sangat, masukkan je benda ni dalam perut..

 sabun bentuk lemon..
bau(haruman) dia pon lemon tau! kool!

 sabun pisang! nampak macam pisang real kan?

 sabun kek lapis..hihu

 banyak siot bentuk ni..korang dh tau kn? malas nak tulis lagi..

ni kalau pergi kat kenduri kahwin pon dapat..sabun bentuk bunga ros..

Sumber : Toxel

Daus : huh? korang nak ke tak? Daus nak order ni! hehe..oh..cakap pasal haruman badan ni..kat tempat korang ada jual tak perfume 1 Million by Paco Rabanne ? tak kira la original ke tak ori ke..kalau tak ori pon takpe..lagipon duit bukan banyak sangat ni..hehe..agak-agak berapa erk harga perfume tu?

16 comments:

Yanie J said... Reply

sbun cmtu syg nk guna..baik smpan [kekeke]

Ummi Dania Yasmine said... Reply

banyaknyer sabun....sabun cup cake tu silap2 budak makan...

zuzairi said... Reply

tol 2...tgk mcm sebiji je....

Aku Ibu Muda said... Reply

memang tak guna lah jawabnya kalau dapat sabun-sabun cam ni :) sayangg

Terkini: Boleh ke Solat macam ni? Mazhab mana ye?

toyolkiut said... Reply

wah..
cool..
yg tangan baby tu terliur jg nk beli ni..

Fateen Zura'in said... Reply

rase cam nk buat koleksi je klau ade sabun ni. hehe . syang sngat klau nk guna .:)

LavenderPurpleMe said... Reply

hahaa~ xmo la gne sabun bntuk tgn tu...kang xpsal2 tiba2 bnda tu bgerak lak kn? hahaa~ ;D

Cma Shiema said... Reply

bestnyer..tgk jer dah rasa cam nk makan....

Daus Ramli said... Reply

@ Yanie J : simpan dlm almari kaca :)

Daus Ramli said... Reply

@ Ummi Dania Yasmine : oh..kalau macam tu, tampal kat sabun tu " caution, you will die in 5 minute if you eat this "..bwahaha..bajet bdk2 paham english!

Daus Ramli said... Reply

@ zuzairi : nak tak?

Daus Ramli said... Reply

@ Aku Ibu Muda : hehe..simpan dlm muzium mini kat rumah :P

Daus Ramli said... Reply

@ toyolkiut : hish..takot gila kot Daus tengok yg tu

Daus Ramli said... Reply

@ Fateen Zura'in : kahkah..last2 busok(expired) macam tu jek..haha

Daus Ramli said... Reply

@ LavenderPurpleMe : I sokong u!

LavenderPurpleMe said... Reply

tp msti bntuk sabun tgn tu kecik jek kn? mcm tgn budak2...ada x yg bsar cm tgan org dwasa? hehee~

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...