Saturday, January 8, 2011

Koleksi Kereta Batman Dulu - Sekarang



Assalamualaikum dan hello!
Apa khabar korang? sihat tak? lama tak jumpa kan?bhahaha..cakap macam pernah jumpa ja...korang suka/pernah tak tengok cerita Batman? alaa..orang 2 alam tu la..hehe..korang tau tak yang Batman tu ada banyak kereta? ingat dia ada 1 kereta ja ka? tu yang korang pernah tengok..yang sebelom-sebelom tu, korang tak tengok lagi..Almaklumlah, cerita ni dah keluar sejak Malaysia belum merdeka lagi iaitu pada March 1939..haaa!


Cerita Batman ni dah keluar sejak 1939 sampai la yang paling latest, 2010..hah!korang bilang la sendiri berapa tahon! Tapi, Batman ada kereta sejak tahun 1941 ja..jangan tanya kenapa..maybe sebelum tu, dia dok kumpol duit nak beli kereta..haha  Kereta batman ni jugak bukan sorang ja yang design, banyak tau! so, tak pelik lah kalau gambar kereta yang korang tengok nanti banyak berbeza dari segi bentuk, saiz dan sewaktu dengannya.



Daus : huh? amacam? penat tak nak scroll ? hehe..eh,1 lagi.. ada Daus cakap kereta Batman ni untuk Batman versi kartun dan komik tak tadi?

p/s : dah update ruangan about me..amacam? (betol ke aku guna perkataan 'update' disitu??)
kredit : mediadump

25 comments:

ejulz said... Reply

2011 xde ke..? haHa

Daus Ramli said... Reply

@ ejulz : diorang tengah carik designer..haha

Rafina Mimi Zairul Murni said... Reply

wah..kereta batman keluaran tahun 1977 ada gak tu ek..tahun kelahiran akak..hehe :)

Daus Ramli said... Reply

@ Rafina Mimi Zairul Murni : dah tau dah akak lahir time tu..tu yg depa reka kereta baru..h0h0

aira! =) said... Reply

wow ! gila dasyat !
penat ouh nak scrool HAHAHA

Shazmiey Abdurahman said... Reply

batman tak pandai tua ke?

Daus Ramli said... Reply

@ aira! : kahkah..lenguh urat2

Daus Ramli said... Reply

@ Shazmiey Abdurahman : tu la pasal..terpikir jugak..dia makan minyak kelapa dara kot..tu maintain muda tu..haha

KELI OH KELI said... Reply

best tgk keta2 batman ni daus...layanzzzzzzzzzzzzzz...

Daus Ramli said... Reply

@ KELI OH KELI : yeye..bak kata Fafau..layanzz~

whitecappuccino said... Reply

banyaknyer koleksi keta batman katun ni..

Daus Ramli said... Reply

@ whitecappuccino : hehe..komik & kartun je pon

cik miera said... Reply

wow..banyaknye

Izzati Hashim said... Reply

dah agak pun komen =P

Izzati Hashim said... Reply

*komik :D

iqbalhakimi said... Reply

fuh..macam bentuk ada..

Daus Ramli said... Reply

@ cik miera : banyak kan?

Daus Ramli said... Reply

@ Izzati Hashim : jenuh la nak buat kereta betol XD

Daus Ramli said... Reply

@ iqbalhakimi : designer pon ramai..tu banyak bentuk..

zaidi zaim said... Reply

bro.. kete mane yg kate nk jual tu...
nnti sy nk booking 1 ek...

.::: Princess MOMOY :::. said... Reply

banyaknyer...
dasyat2

Sebab Mengapa HARIMAU MALAYA Tidak Boleh Ditukar Kepada HARIMAU MALAYSIA !!

PERSONAL BUDGET PLANNER Terbaik Pilihan Momoy

Cik Ina minat Do do Cheng said... Reply

batman terlebih kaya.

Daus Ramli said... Reply

@ zaidi zaim : kete kancil je bro..nak tak?

Daus Ramli said... Reply

@ Cik Ina minat Do do Cheng : hehe..dia dapat reward tangkap joker XD

bungakuning . said... Reply

zaman dah berubah . kete batman pun dah makin canggih . hihi :)

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...