Thursday, December 30, 2010

Saya Blogger Perlis

Assalamualaikum.
hah..apa khabar korang? sihat ke tidak? Daus sibuk gile la minggu ni.. Daus jadi jurujual buku tulis kat koperasi sekolah Daus!..haha..amacam? besar-besar nanti ada gaya jadi usahawan berjaya tak?hehe..Tadi, tengah Daus lepak-lepak kat blog Amry ni, Daus ada baca yang dia sertai segment "Sahabat Blogger Mengikut Negeri" yang dianjurkan khas oleh Blog Pilihan Malaysia (BPM). So, Daus pon berminat la jugak nak sertai segment ni..


Daus sertai segment ni adalah untuk meningkatkan trafik blog(ye ke?), Tapi, tujuan utama adalah Daus boleh cerita serba-sedikit tentang latar belakang Daus? ye tak? Boleh rapatkan silaturahim..haha..ok..Jom kita Mulakan..

Nama anda : kalau kawan-kawan cyber, saya lebih suka diorang panggil saya ni Daus..Kalau kat sekolah
lain pulak..hehhe

Status anda : Daus ni single! Sumpah! telah diiktiraf oleh Sirim tau!.. cepat-cepat! sapa rasa dia pompuan sila angkat kening! terutama awek-awek kelantan!hehe

Cara hubungi : boleh terus email ke [ dausramli(at)gmail.com ]

Daerah/Jajahan : errr..Perlis ada daerah tak arh? tak kot? sebab Perlis ni kecik ja..tapi, kecik-kecik pon boleh sesat kalau taktau jalan tau!

Tempat tinggal : Arau..berdekatan dengan kedai Apek..haha

Apa yang menarik di tempat anda : Owh..Daus cerita kat Perlis lah ye? Kalau kat arau ni takda papa yang menarik pon..ok..Kat Perlis ni kita ada :
                                 

a) Gua Kelam. Nama ja kelam..tapi dalam tu ada lampu..Gua ni 100% gua batu kapur..panjang dia 370 meter..
                               
b)Padang Besar..syurga membeli lepastu belah! Jersi-jersi bola berlambak kat sini..Tudung pon banyak..Koleksi barang-barang askar pon ada..


c)Kuala Perlis..korang ingat sini ada jeti nak pergi Pulau Langkawi je ke? kat sini  juga banyak restoran ikan bakar....yang spesialnya, semua kedai-kedai diorang ditepi laut! Yang atas laut pon ada! baru siap dalam 4-5 bulan yang lepas.. gambar kat atas tu restoran yang atas laut tu la..Klau korang nak tengok sunset pon boleh..tapi ikut keadaan..Kalau awan banyak, tak nampak sangat sunset tu..

 
d) Putra Golf Club...Daus tak pernah pergi lagi padang golf ni..maaf..tiada cerita..

Oke..cukup sudah..banyak lagi tempat yang menarik yang lain..macam Taman Ular,Tasik Melati..tapi Daus pilih the best of the best je lah erk?..


*GAMBAR DICILOK DARI GOOGLE

18 comments:

kelhome said... Reply

dulu sy duk perlis, 2x je sempat pergi padang besar. kedai2 situ lebih kurang macam rantau panjang di kelantan.

Khairul Amry Mohamad Puad said... Reply

ooo...ko orang perlis yer Daus....antara tempat menarik ko tu, aku pernah g padang besar jer. bapak jauh. Perghhh....penat aku drive.fuh!!

Daus said... Reply

@ kelhome : a'ah..lebih krng la..
@ amry : mmg PB jauh..Daus pon p setahun dlm 1-2 kli ja..tmpt2 yg syok kt perlis ni mmg jaoh2 tau?haha

Syafiq Rosli said... Reply

haha..aku tak pernah sampai lg kat sn

Zainatun Adilah said... Reply

best!! ta pernah g perlis lagi. :(

JR Shoppe said... Reply

Perlis sangat dekat di hati saya, kerana saya pernah bekerja di sana...

iEra NaDiRa said... Reply

Kalau pergi Kuala Perlis tu memang saya akan usung kamera sana-sini la.. hehe.

Zetchi Henry said... Reply

awak zetchi penah pergi padang besar tuh!
hehe not bad lah
murah jugakan.
coz hari tu ada lawatan pergi terengganu, so singgah sekali di padang besar!!

owh nanti daus ajak zetchi jalan2 ya di sini..
hehhe

amry said... Reply

daus.ko kena tag.
http://amry85.blogspot.com/2010/12/good-friends-are-always-close-to-hearts.html

email ko tu nanti aku kasi jawapan erk. :)

ADfeez said... Reply

negeri2 utara mmg best!!! :D

Belalang ke Utara...

Daus Ramli said... Reply

@ Syafiq Rosli : bila nak datang? syok ooo

Daus Ramli said... Reply

@ Zainatun Adilah : mai la! kedatangan anda dialu-alukan! hehe

Daus Ramli said... Reply

JR Shoppe : bila nak mai lagi?

Daus Ramli said... Reply

@iEra NaDiRa : biasa la tu..Kakak Daus po macam tu XD

Daus Ramli said... Reply

@Zetchi Henry : kalau lawatan mai Perlis ja, mest diorang stop kat Pdg.Besar..hmmm..adat kot..haha

Daus Ramli said... Reply

@ADfeez : bez sampai buat entry dlm blog! hehe

REPUBLIK N9 said... Reply

padang besar tu gua suke coz banyak jersi, cantik dan murah :)

~syuQ said... Reply

poonnn..ponn..tepi sket nak parking vespa ni..ahaks.. bertandang dr BPM

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...