Saturday, December 11, 2010

Pejabat Google vs Pejabat Yahoo

Salam sejahtera. Korang pernah masuk pejabat Google atau Yahoo? Mesti tak pernah kan? Kalau yang pernah tu bertuah la korang. Daus pon tak pernah sampai lagi. Korang nak tengok tak macam mana rupa dalaman pejabat 2 syarikat terkenal tu? Kalau nak tengok je kat bawah... Kalau taknak pergi layan entri yang lain, jangan  tekan 'x' sudah la..hehe
Google Inc.














Yahoo! Inc.










Daus : Bagi Daus, pejabat Google lebih kool dari pejabat Yahoo! yang dah la tak kool, orang pulak sikit..haha..Macam tak meriah je kan pejabat Yahoo!.. Sama la macam laman web Yahoo tu..tak meriah lansung..Sekarang ni ramai yang memilih Google..Tak gitu?

Sumber : Mediadump

28 comments:

FasiHaH SupiaN said... Reply

wah.....

FUZY said... Reply

betol.....

rafi said... Reply

Memang hebat ... mesra alam..

Zana :) said... Reply

amboi .. bestnya .. lg lg yg gelongsor tu , hahah ..

vampire's lovex said... Reply

cOol !!

nak sebijik gak lahh opis gini..yeah

Daus Ramli said... Reply

@ all : best kan kalau kita pon ada office macam ni?hehe

snf said... Reply

wow.mmg bes pejabat google.heehe.thumbs up!

q i e l a ♥ said... Reply

yess :D lebih suke google pnye. fun glerr :D

sarah-najwan said... Reply

mmg canggih dan vogue..

enjin kaya kan..

cik elina said... Reply

mcm mana nk keja kat sana ?
ahaha

nasuha ahmad helmi said... Reply

wah patutlah google sangat best,tempat pekerja diorang sgt cool,no wonderlah boleh lahirkan idea yang best2,patut kat m'sia pun buat mcm ni..thanks for sharing..sika baca benda2 best mcm ni =)

♥ Funna ♥ said... Reply

fuyyoooohhh!!!mmg cool gile la google nye office..lau dpt kije kt situ mmg heaven la kan..relax je..haha

Daus Ramli said... Reply

@ all : hehe..pakat semua dok berangan nak kerja kat google..kat yahoo takde ke?haha!

Cikbelog said... Reply

wahh seronoknye keje lam suasana camni..tenang jiwa

♥ nur ♥ said... Reply

wah...dua2 nmpak hebat!!
terasa jgk nk keja sana.hehe :))

zirconia said... Reply

wow memang cool gila ah pejabat google. macam seronok je kerja kat situ. pejabat yahoo nampak sofistikated jugak.

aming said... Reply

wow..mnarik..tp ak tringin nk tgk pjbat youtube plop..msti byk video..hahaha

Daus Ramli said... Reply

@ aming : nanti saya carikan

Kami Gembira... said... Reply

wah.. memang best.. kat m'sia xde ker pej mcm nie?

saya KILA said... Reply

saya lagi suka GOOGLE ^__^ hehe

nice entri . bagi ilham nie . THANKS ! :)

bungakuning . said... Reply

suka google lagi :)

ken said... Reply

they are cool companies :)

Daus Ramli said... Reply

@ saya KILA & bungakuning : google #1 =)

@ ken : yes they are :)

amry said... Reply

aku pernah dapat email tentang ofis google ni. diorang punyer kerja memang enjoy beb.

Daus Ramli said... Reply

@ amry : diorang offer kau kerja situ ke bro?
hehe

amry said... Reply

kalau diorang offer pon. english aku fail..hahahah...tak dan nak interview ponnnn... :P

Rebelle Me said... Reply

waaahhhh!!
nak kerja dengan google laaaaa!!!

Nur Zaheera said... Reply

wah :D haha !

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...