Wednesday, December 15, 2010

Koleksi Lilin Pelik Tapi Cantik

Assalamualaikum korang!. Apa khabar harini? Daus harap sihat lah ye? hehe.. Nak dijadikan cerita, haritu, rumah Daus elektrik terputus. Semua orang pakat cuak..haha..So, mama Daus suruh la Daus pergi kedai belikan lilin 2 kotak. Daus pergi la kedai yang paling dekat, kedai apek Mun. Lilin pulak habis stok! alamak! Apek ni pon satu, tak reti-reti nak check barang ke? Dah jadi macam ni kan susah? lu jugak rugi apek oii..

Tanpa membuang masa(cchewah!mcm ayat karangn bm!), Daus pon pergi ke kedai melayu. Tapi jauh la sikit. fuuhh! penat gua gitau lu! Berjalan beb! Kalau naik motor takpa la jugak..Nasib baik la melayu tu ada jual. Kalau tak memang aku tumpang kedai kau jugak la maknanya..haha..*kedai tu ada elektik! hmm..

So, Daus mintak la kat tauke tu, "bang, lilin ada?"... then

tauke : nak bentuk apa adik? yang flat ke yang bunga-bunga?..
Daus : flat la bang, lambat sikit habis..ambik 2 kotak ye bang..
tauke : nak buat apa dik banyak-banyak? nak bakar rumah ke?
Daus : cakap banyak pulak dia ni. nak jual ke taknak!(dalam hati).. umah elektrik terputus bang..capat la..ada ke tak ni?
tauke : ada-ada..jap ye.."jali!! ambikkan 2 kotak lilin flat kat budak ni!" sambil kata dekat anak dia..

Tamat sudah cerita di kedai tadi tu..hehe.. then, Daus pon dapat idea nak keluarkan entri pasal lilin..Daus pon search la kat Google..Jumpa blog yang tunjuk koleksi lilin cool dan kreatif..Daus pon ada lagi, copy la.. Nak share dengan korang la kononnya.... ok, Jom kita layan lilin pelik+kreatif tu..






















































Daus : ha? amacam? kreatif tak? Bagi orang yang cakap tak kreatif tu, Daus sarankan korang ulang balik pelajaran Pendidikan Seni..tu la! dulu waktu sekolah, time PS ja, korang ponteng kelas! ingat orang tak tahu ke?

Sumber : smilepanic

16 comments:

Kalamhati said... Reply

whaa kreatif sungguh kan..suka tgk lilin sushi tu hehe kiut!
tq 4 sharing dis interesting entry!..=)

LadyBird said... Reply

cantiknyer.. syg nk nyalakan

Mohamadazhan hjDesa said... Reply

salam, cantikny dan unik, kalau ada xnk nyalakan.hehe

Cempakamelati said... Reply
This comment has been removed by the author.
Cempakamelati said... Reply

Hmmm creatif tul org yg buat lilin-lilin tu.

Arine Romano said... Reply

heheheh...mcm2 ea?
klu ske yg de bau skali..
so best lah!

whitecappuccino said... Reply

menariknya..

Fuziani JSR said... Reply

Kalau dah cantik macam tu... rasa sayang nak guna ...hihihihihi

Fiqah Alias said... Reply

uisshh...cm sushi pon ader..??? cm kek pon ader..?? klo fiqah...clap2 mau masuk mulut lilin 2 sume..huhu...

Kenzo@MrConteng said... Reply

huhu..betul2! lilin2 pelik! tapi cantik!

Jejaka Terhangat said... Reply

lilin mentol pon ade? haha..pelik2 jek..

Jejaka Terhangat: Tahniah: Post ke 100 Jejaka Terhangat..!!!

Amry said... Reply

COMEI COMEI COMEI...PERNAH TGK ASTRO? MYTH BUSTER. DIORANG BUAT LILIN DARI HIMPUNAN TAHI TELINGA......WWWWEEEEEKKKKKK!!!!

wawa azam said... Reply

sangat cantik lilin2 tu :D

missworldani said... Reply

cantk mearik tertarik ilin tu mmg the bomb!
hahha, rasa mcm na makan je lilin susyi, cheese dgn choclate chip tu.

Daus Ramli said... Reply

@ amry : aku tak ada astro.. -,-

amry said... Reply

o...ya ka Daus....Tak pa lah...akunyer astro basics jer pon..macam tak der astro jer.

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...