Tuesday, November 30, 2010

Home Sweet Home

Halo semua. Harini aku nak tunjukkan gambaran rumah aku yang dalam pembinaan berangan pasal rumah idaman aku jap.hehe. Mana la tau kotkot aku dimurahkan rezeki suatu hari nanti kan?Siapa yang tahu kan?. Yang penting, aku kena belajar tinggi-tinggi. Baru la aku berjaya. Kau ingat rezeki nak datang bergolek ke?

Aku tak suka rumah-rumah serta perabot yang berada di persekitaran rumah aku sebab nampak klasik!. Tak tahu la aku kalau-kalau ada jiran aku pakai barang mewah tapi bila ada orang datang ja, barang-barang tu tukar jadi barang klasik.haha! Tapi ini tak bermakna aku tak bersyukur oke? Aku bersyukur sangat-sangat,sekurang-kurangnnya aku ada rumah untuk berlindung. Oke jom mulakan dengan...




1) Design rumah. Walaupon tak cantik dimata korang, tapi cukup simple dimata aku. Cermin banyak kan?. Saja ja tu, nak bagi perompak masok.Haha.



2) Parking kereta.hoho.Saje je buat besar-besar. Senang nanti kalau ada tetamu, diorang tak payah susah-susah nak parking tepi jalan. Kang tak pasal-pasal tayar depa kena lock.


3) Ruang tamu. Aku cukup tak suka rumah aku dipenuhi perabot yang banyak.hoho.Daripada rumah yang seluas padang bola sepak akhirnya akan menjadi gelanggang galah panjang. Tak ke leceh tu?TV rumah aku mau TV LCD oke. Tak nak la yang besar gedabak tu. Tak larat dowh nak angkat! 


4) Dapur. Dapur rumah aku nanti mau simple je. Taknak la yang perabot banyak-banyak.


5) Meja makan keluarga.hoho.Kerusi itu kalau boleh, aku nak 4 ja ok.(Aku,Bini,2 anak). Aku tak nak la banyak anak. Yela,cuba kau fikir, dah rumah besar macam ni, kalau depa main sembunyi-sembunyi dengan aku nanti, jenuh aku nak cari beb! haha!


6) Bilik makan tetamu. Kalau la ada tetamu mai rumah aku, ni la meja makan depa. Bilik ni memang khas untuk tempat makan tetamu saja. So, diorang tak de la nampak dapur rumah aku. Ye tak?


7) Master bedroom. "abang~, cepat la datang tido~" 


8) Bilik tidur tetamu. Cermin itu, orang dalam je boleh tengok orang luar. So korang tak payah nak fikir yang bukan-bukan.


9) Bilik game/movie. woot! cukup puas nak layan bini game/movie sambil lepak atas katil yang empuk tu.


10) Bilik mandi. fuuh! cukup puas! kalau nak lari-lari dengan bini aku pon lepas!


11) Bilik nak basuh baju. Ni la bilik nak basuh baju. Awek tu tidak disertakan sekali ye.


12) Kolam. Kolam ini akan dibuat di belakang rumah ye. kenapa?. Yela,kalau buat depan rumah,kang sampai musim kemarau ja, abis kolam aku penuh dengan orang. Kalau kenakan bayaran pon,agaknya, makin kaya aku. Lagi 1, pernah ke korang nampak orang buat kolam depan rumah?haha.Kalau kolam plastik yang adik korang buat berenang tu ada la.

Daus Ramli : Aku dengar,ada orang buat rumah kat Kuala Perlis tu RM3 JUTA. woot woot!.

10 comments:

MIMIE AIZA said... Reply

sapa yg x nak rumah mewah ??

man yusoef said... Reply

aku cop bilik movie tu..haha

Les Yeux Bruns said... Reply

ek ele...

nurul amira said... Reply

beshnye laa kalo ade rumah cmnie ^_^

Kenzo@MrConteng said... Reply

wahh! cantik! kalau la rumah aku macam gambar2 ni kan best~

Daus Ramli said... Reply

@ MIEMIE AIZA : ada orang penah cakap "buat apa nak buat rumah mewah2?"...haaa..orang jenis ni memang taknak rumah mewah

@ man yusoef : haha..memang tepat pilihan bro

@ Les Yuex Bruns : apakah?

@ nurul amira : memang best

@ Kenzo@MrConteng : haha..kalau rumah kau macam ni nanti,jangan lupa ajak aku tido rumah kau sebulan erk?

hans said... Reply

amboi
kalau dapat rumah macam nih memang best lah

P/S : I Follow You! You Follow I Balik Yer! Kalau Tak Follow Balik Dikira Angkuh, Sombong Dan Bongkak! Habis Bagaimana Dengan Kamu Yang Memaksa Orang Itu?

♥cik cahya♥ said... Reply

best yew rumah macam tu . hari2 men kejar2 pun xpuas lagi . haha ;p

sam_sunshine06 said... Reply

uhuhu~~
aku ingat.. aku jew yang suka berangan macam nie.. rupanyer.. ada gak orang yang suka berangan cam aku nie.. hihih~~

irahaz niwa said... Reply

dpt umah cmni mmg 1 kpuasan d dunia~ lalala...

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...